Ik ben wat je noemt een “late adapter”. Ik sta alles behalve vooraan bij de nieuwste technische snufjes, was totaal niet blij met de overstap naar Windows 10 en vind vooral dat programma’s horen te werken en geen storingen moeten vertonen. Maar ja, met zo’n houding kwam ik niet veel verder en zeker als loopbaanprofessional moet je met de ‘technische” tijd meegaan….!

En zo besloot ik op een dag om een animatiefilmpje te maken om ons nieuwe label Bleanded te promoten. Maar hoe doe je dat zonder je om te scholen tot volledig ICT-er? Ik ben gaan googlen. En heb ervaren dat goed kunnen zoeken de belangrijkste vaardigheid is in dit digitale tijdperk. Als je kunt denken in  synoniemen en goede zoekopdrachten kunt formuleren, vind je snel de informatie die je nodig hebt. Want wat blijkt; talloze ‘techneuten’ vinden het geweldig om hun kennis met de wereld te delen. Door middel van tutorials en praktische handleidingen. Stap voor stap ben ik aan de slag gegaan en met succes; we hebben een bedrijfsfilm!  Nu had ik de smaak te pakken en wilde een poging wagen een website te bouwen. Ook dat lukte met bovengenoemde werkwijze. En voor vragen of knelpunten die té technisch werden, schakelde ik mijn hulplijn in.  Je moet dus ook niet bang zijn om hulp te vragen! Toen het zowaar ging lukken een mooie site te maken, werd het een sport om beschikbare middelen, programma’s , software en proefabonnementen te gebruiken om zaken voor Bleanded te ontwikkelen. Het ziet er misschien niet altijd even gelikt uit, maar het werkt, is professioneel genoeg en het dient zijn doel, namelijk het informeren van (potentiële) klanten.

Als loopbaanprofessionals hebben Yvonne en ik elkaar gevonden in deze lerende, verwonderende maar vooral praktische en realistische aanpak; wat je doet moet leiden tot het gewenste resultaat en het liefst met zo min mogelijk omwegen of ballast. Je hoeft niet altijd specialist te worden om je in de huidige tijd staande te houden. En ik beloof je; als je eenmaal weet hoe zaken werken, wordt het nog leuk ook!  

Hedwig